Mariášové karty

mariášové karty

Mariášové karty zobrazují konkrétní, jasné věci, charakteristiky a události. Kromě těchto se používá i dvouhlavých mariášových karet či karet žolikových, jejich význam je stejný – počet je 32 (u žolikových se vybere 32 karet z celkového počtu 68).

Každý člověk si může vyložit karty sám a podle různých příruček se to dá naučit. Účelnější a svým způsobem „objektivnější“ je, nechá-li si karty vyložit druhým člověkem – kartářem či kartářkou. Vyhne li se riziku osobní dezinterpretace, nesprávného výkladu a zklamání.

Výklad Mariášových karet online


Význam mariášových karet se čte vždy dle okolních karet. Každá karta má daný význam, ale vedle dalších karet se může její „význam“ měnit. Pozitivní karty nemusejí mít v kombinaci s negativními pozitivní význam a naopak.

Červené čili srdcové karty jsou nejpříznivějšími kartami. Většinou vylepšují celkový výklad. Význam těchto karet jsou vztahy, emoce, láska, přátelství, vyřízení záležitosti.

Kulové karty jsou většinou příznivé karty. Význam těchto karet jsou peníze energie, práce, podnikaní, investice, zisk, tvořivost. Pokud se ptáme na lásku a ve výkladu se objeví více kulí – jedná se přátelství, ale láska to není.

Význam zelených karet jsou změny, cesty, naděje, pochopení, rozum, sport, půda.

Žaludové karty přinášejí nepohodu, trápení, smutek, těžkou práci, nepoctivost, nemoc, návykové látky, překážky, potíže, nezdary, soudní spory, nepochopení a jsou tedy označovány za nepříznivé karty. Ale je-li ve výkladu žaludová karta mezi příznivými kartami, může znamenat i příznivý děj. Ptáme-li se na lásku, označují žárlivost, problematický vztah.

Navigace