Čínský horoskop

Čínský horoskop

Každé z dvanácti čínských znamení má své vlastní jedinečné síly, a když je budete znát, můžete jich využít ke svému prospěchu. Obdobně, když si uvědomíte případné slabiny, můžete hodně udělat pro to, abyste je napravili, a v tomto směru doufám, že následující stránky budou užitečné.

Počátky čínských horo skopů se ztrácejí v šeru dávných časů. Je známo, že orientální astrologové předváděli své umění již před mnoha tisíci let, avšak i v současnosti nadále mnohé lidi okouzluje a láká. V čínské astrologii nacházíme dvanáct znamení pojmenovaných po dvanácti různých zvířatech. Nikdo už neví, jak tato znamení přišla ke svým názvům; jedna legenda však nabízí možné vysvětlení. Podle ní pozval jednou na Nový rok Buddha všechna zvířata žijící v jeho království, aby před něj předstoupila. Naneštěstí, z důvodů známých pouze jim, se jich však dostavilo pouze dvanáct. První přišla krysa, za ní pak buvol, tygr, zajíc, drak, had, kůň, koza, opice, kohout, pes a nakonec vepř.

Buddha se z vděčnosti rozhodl pojmenovat po každém z nich jeden rok a určil, aby lidé v tomto roce narození zdědili určitou část osobnosti a vlastnosti tohoto zvířete. Z toho důvodu jsou lidé narození v roce Buvola pracovití, rozhodní a tvrdohlaví stejně jako buvol, zatímco ti, kteří se narodili v roce Psa, budou loajální a věrní jako pes. Ačkoliv všichni nemohou zdědit veškeré vlastnosti svého znamení, je až neuvěřitelné, v kolika věcech jsou si se svým znamením podobní, a možná právě v tom spočívá kouzlo čínských horoskopů. Kromě dvanácti znamení čínského zvěrokruhu rozlišujeme také pět živlů, které mají na znamení zesilující nebo zmírňující vliv.

Navigace